preskoči na sadržaj
Učenička zadruga

 

Učenička zadruga u Osnovnoj školi Bisag osnovana je 23. srpnja 1957. godine s poljoprivrednom i voćarskom sekcijom i bila je poznata po uzgoju povrtlarskih kultura.

Prestala je djelovati prije 1980. godine.
Obnovljena je 16. listopada 2003. godine i danas ima četiri sekcije: cvječarsku, aranžersku, eko i sekciju izrade ukrasnih i uporabnih predmeta.
     
 
 
ŠTO JE UČENIČKO ZADRUGARSTVO?
 
      O zadrugarstvu običavamo govoriti kao o gospodarskom sustavu, o organiziranom obliku poduzetništva, koji se temelji na dobrovoljnom interesnom udruživanju ljudi na nekom poslu od zajedničkog interesa, a na nekim utvrđenim načelima i pravilima koja imaju svoj specifičan vrijednosni sustav i koja se bitno razlikuju od drugih oblika u svakodnevnom životu.
 
      U Zadruzi se posebno razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i stvaralaštvo, stječu znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode, kao i njegovanja baštine i
  pučkog stvaralaštva, učenici se profesionalno informiraju i usmjeravaju, te stvaraju preduvjeti za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.
      Učenička zadruga je idealno mjesto za rani dječji poduzetnički odgoj gdje djeca mogu zarana praktično ovladati vještinama timskog načina rada i naučiti koristiti prednosti koje u poduzetništvu takav rad ima u odnosu na individualni.
 
 
UČENIČKA ZADRUGA OSNOVNE ŠKOLE BISAG
           
      U želji da svim učenicima pružimo mogućnost stjecanja novih iskustava, mogućnost razvijanja sposobnosti i vještina 16. listopada 2003. obnovili smo Učeničku zadrugu. Na veliko zadovoljstvo učenika, roditelja i lokalne sredine počeli smo s radom da bismo iz godine u godine našu djelatnost proširivali i plodili novim idejama i ostvarajima. U rad Zadruge uključeni su gotovi svi učenici viših razreda raspoređeni u nekoliko sekcija. U radu Zadruge aktivno sudjeluju učitelji voditelji, svi djelatnici Škole, roditelji, mještani i lokalna samouprava.
 
 
ČIME SE BAVE ZADRUGARI NAŠE ŠKOLE?
 
      Zadrugari naše škole izražavaju svoje sposobnosti, vještine i znanja u četiri sekcije: cvjećarskoj, aranžerskoj, eko i sekciji izrade ukrasnih i uporabnih predmeta.
 
                        
ŠTO DOBIVAMO KAO ČLANOVI ZADRUGE?
 
  • povećanje samopouzdanja i  samosvjesnosti
  • razvijanje poduzetničkog duha
  • mogućnosti izražavanja i razvijanja sposobnosti
  • uvažavanje mišljenja drugih
  • preuzimanje odgovornosti za svoje djelovanje
  • aktivno sudjelovanje u odlučivanje
  • osjećaj pripadanja timu
  • osjećaj odgovornosti za svoj dio posla
  • pozitivno ozračje
  • mnogo zabave i zajedničkih trenutaka
  
 
Ponosni što smo članovi Učeničke zadruge
Osnovne škole Bisag poručujemo:
 
Samo vježba čini majstora!
Vrijedne ruke i dobra volja može učiniti čuda!
Čovjek stvara novac, a ne novac čovjeka!
Ne moramo činiti velika djela, već samo mala
djela s velikom ljubavi.

 
    


« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


  


              

preskoči na navigaciju