preskoči na sadržaj
Vijesti

KAKO PUTOVATI U PORTUGAL ZA VRIJEME PANDEMIJE

 

Učenici i učitelji Osnovne škole Bisag nastavili su putovati u sklopu Erasmus + projekta EcoStep in Europe. Četvrti susret projekta organiziran je u Portugalu u online obliku. U tri dana od 9.-11.12.2020. upoznali smo Mesão Frio, školu, učenike i nastavnike iz Portugala, ali i ostalih partnerskih zemalja i dobro se zabavili.


Ravnateljica škole Draženka Švelec-Juričić, pedagog i koordinator projekta Branimir Vincek te učenici Borna Špoljarec, Leona Margetić i Patrik Kos otputovali su virtualno na tri dana u partnersku školu u Portugalu u pitoreskno mjesto Mesão Frio okruženo prekrasnim vinogradima i rijekom Douro. Virtualni susret nije umanjio vrijednost sklapanja novih prijateljstava, dobre zabave i učenja novih činjenica o tako zanimljivoj portugalskoj kulturi.

Naime, učitelji iz Portugala pripremili su za nas zanimljivi raspored u tri dana koji je uključivao snažne emocije fado glazbe, virtualnu turneju njihovom školom, prekrasne pejzaže njihovog brežuljkastog kraja, lokalnu floru i faunu te gostoprimstvo i srdačnost domicilnog stanovništva. Uz virtualne osmjehe dotaknuli su nam srca organizacijom tehnički zahtjevnog susreta.

Naši su učenici veoma vješto i aktivno prezentirali svoju školu ističući se svojim šarmom i neposrednošću u komunikaciji s učiteljima i učenicima iz Portugala, Rumunjske, Litve i susjedne nam Slovenije. U miješanim grupama s europskim vršnjacima pokazali su izvrsnost u komunikaciji i lakoću apsorbiranja novih iskustava i znanja.

U nastavku su dokazi kroz nekoliko slika susreta u „novom normalnom“ koji imaju za cilj dočarati vam bar dio atmosfere.

Osim slika možete nas pratiti u live streamu na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=zcmKp2gGcig&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

 

 

A kako ne bi bili zakinuti za šetnju Portugalom prilažemo i živopisni dokumentarac na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=QRwXezXziCI&feature=youtu.be

Uskoro očekujte nove materijale i priče. Adeus!

Pedagog

Branimir VincekPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Silvija Kontrec   datum: 10. 12. 2020.

ANKETA
Izvannastavne aktivnosti i sadržaje biram na temelju toga:    


« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


  


              

preskoči na navigaciju